Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 21:00 - Да живееш с надежда.........
Автор: grastar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2008 09:07


                                                                                                                                                                                                                                                                                      Една лична,истинска  история…                                                                                                                                                  В основното училище Стив Сойър, страдащ от хемофилия, е заразен с вируса на хепатит С от нестерилна донорна кръв. По-късно, на 19-годишна възраст, знаейки, че смъртта му предстои, Стив прекарал последните си години в обикаляне по стотици университети, за да споделя със студентите как се е научил да живее с надежда и мир всред ужасните обстоятелства. Хиляди студенти, които са слушали Стив, биха ви казали, че неговата истинска история за надеждата и Божията любов е променила живота им завинаги. Следният разказ е от посещението му в Калифорнийския университет в Санта Барбара:

Покрай брега на Мейн имало военноморски кораб, плаващ сред много гъста мъгла. През нощта флотският курсант видял в далечината неподвижна светлина и веднага докладвал на капитана: „Има някаква светлина в далечината, която се приближава право към нас. Какво да направя?” Капитанът му казал да подаде светлинен сигнал на плавателния съд, насочвайки го да смени курса си. Получили обратен сигнал: „Не, вие сменете курса си.” Капитанът пак дал инструкции на приближаващия се съд да смени незабавно курса си. Отговорът отново бил: „Не, вие сменете вашия.” С последен опит курсантът сигнализирал: „Говори капитанът на американски военноморски кораб и вие трябва да смените незабавно курса си.” Отговорът бил: „Не, вие сменете вашия. Това тук е фар.”

Тази история е илюстрация на това, как хората са склонни да се отнасят към болката и страданието. Винаги искаме обстоятелствата покрай нас да сменят курса си, вместо да променим себе си, за да се изправим пред тези обстоятелства............



Тагове:   надежда,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grastar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 55688
Постинги: 34
Коментари: 32
Гласове: 999
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930